Fire ud af fem polakker er tilfredse med deres liv

  polakkerne_tjener_flere_penge_jens_moerch_polennu

  To ud af tre polakker ser lyst på fremtiden, viser ny undersøgelse fra Polens Statistik (GUS). Foto: Martin Bager, polennu.dk


  WARSZAWA: Fire ud af fem polakker er tilfredse med deres liv, viser ny undersøgelse. Glæden er størst over venner og familie.


  Fire ud af fem polakker – eller 78 procent – er tilfredse med deres liv, viser en ny undersøgelse fra Polens Statistik (GUS). Kun 4 procent svarer, at de er utilfredse med deres liv.

  Unge mest tilfredse

  Den generelle tilfredshed med livet er størst i aldersgrupper under 25 år, mens den er mindst hos de ældre over 75 år, viser undersøgelsen.

  Mest tilfredse ved venner og familie

  Polakkerne er mest tilfredse med deres forhold til venner og familie. 84 procent er tilfredse med deres forhold til venner, mens 77 procent er tilfredse med deres familie-relationer.

  Mindst tilfredse med økonomien

  Den laveste tilfredshed finder man med økonomien. Mens 37 procent er tilfredse med deres privatøkonomi, er næsten lige så mange – 32 procent – utilfredse med deres privatøkonomi.

  Ser positivt på fremtiden

  To ud af tre polakker eller 67 procent svarer, at de føler en mening med det, de laver i livet.

  Næsten lige så mange, nemlig 66,4 procent svarer, at de ser positivt på fremtiden. Kun 8 procent ser negativt på fremtiden, mens 29 ser neutralt på fremtiden.

  14.000 deltagere

  Undersøgelsen af Social Samhørighed (Badanie Spojnosci Spolecznej) er lavet af Polens Statistik GUS i første halvår af 2015 med deltagelse af 14.000 personer i alderen fra 16 år og op.