Flere børn og unge begår selvmord

  fortvivlede_boern_polen_jens_moerch

  Polen har de senere år oplevet en voldsom stigning i antallet af børn og unge der begår eller forsøger, at begå selvmord. Arkivfoto.


  WARSZAWA: 160 skolebørn tog deres eget liv sidste år. Det er seks gange mere end for fem år siden. Eksperter siger at problemet er langt værre.


  Børn og unge mistrives i større grad i Polen end tidligere. Det er i al fald konklusionen fra Polens Statistik (GUS), der oplyser, at 160 skolebørn tog deres eget liv i 2018. Det er en stigning på 600 procent i forhold til 2013, oplyser GUS. I forhold til 2016 er stigningen på 300 procent.

  Men i tallene er ikke medregnet selvmordsforsøg. Det samlede antal forsøg i aldersgruppen 7 til 18 år var i 2013 på 357, og sidste år var tallet mere end fordoblet til 772, oplyser Michal Gawel fra GUS.

  Langt flere tilfælde

  Han mener, at antallet er væsentligt højere, da det kun er i sjældne tilfælde at der optages politirapport om de unges selvmordsforsøg. Han bakkes op af Lucyna Kicinska, der er koordinator for en børne- og ungdomslinje.

  – Der er flere børn, der forsøger at tage deres eget liv. Det er kun de ekstreme tilfælde, der er optaget i de officielle statistikker, siger Kicinska.