Tirsdag blev der bekræftet 2.236 nye tilfælde med corona-smittede, og 58 personer er døde med covid-19 i kroppen. Fra i lørdags blev der indført nye zoner med nye corona-begrænsninger. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Covid-19 sygdommen breder sig. Tirsdag morgen var der 16.561 bekræftede tilfælde, og 827 dødsfald der er relateret til den frygtede sygdom.

LÆS  Dagens tal: Højt antal covid-19 smittede og døde

Polen oplever en stadig større stigning i antallet af corona-smittede. Det seneste døgn er der registreret 235 nye tilfælde, og 16 corona-relaterede dødsfald. I alt er der nu 16.561 bekræftede tilfælde og 827 dødsfald.

2.571 mennesker er indlagt med mistanke om infektion, 96.211 er i karantæne og 17.771 er under særlig epidemiologisk tilsyn.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Men der er også gode nyheder. 6.131 polakker er blevet raske igen, efter at have været covid-19 syge, oplyser sundhedsministeriet. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts, og det første dødsfald indtraf den 12. marts.

Tvivl om antal?

Polen hører til blandt de lande i verden, der har gennemført færrest covid-19 test, og derfor er der fra flere sider rejst tvivl om de officielle polske tal. Warszawas borgmester har direkte beskyldt centralregeringen for at opgive for lave dødstal. Han har opdaget uoverensstemmelser mellem tallene fra hospitalerne i byen, og de tal som sundhedsministeriet oplyser.

På nedenstående link kan man følge de polske corona-krise regler på dansk, og følge faserne i den gradvise normalisering af det polske samfund.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

 

LÆS  Borgmestre kan afsættes hvis de aflyser valg

LÆS  Dagens polske tal: 1.934 nye corona-smittede