Flere danske landbrugsmaskiner fra Polen

  Kongskilde_DLG_udvider_i_Polen_polennu

  DLG-koncernens datterselskab Kongskilde beskæftiger nu 300 medarbejdere på fabrikken i Kutno, vest for Warszawa, hvor der produceres udstyr til landbruget. Foto: DLG Info.


  WARSZAWA: Den danske landbrugskoncern, DLG, har udvidet sin fabrik med produktion af landsbrugs-maskiner og – redskaber i Polen.


  Tirsdag tog den danske landbrugskoncern, DLG, yderligere 14.000 m2 produktionsarealer i brug i Kutno, cirka 70 km vest for den polske hovedstad Warszawa.

  Kongskilde

  Fabrikken, der opererer under navnet Kongskilde, producerer landsbrugsmaskiner og værktøj, og andre produkter til landsbrugssektoren. Det samlede produktionsareal er efter udvidelsen fordoblet til 28.000 m2. Den nye fabrik er nu daglig arbejdsplads for cirka 300 polakker.

  Halvdelen fra EU

  Halvdelen af pengene til den nye fabrik kommer fra EU’s strukturfonde, der har givet 25 mio. zloty til nyt produktionsudstyr, og den danske koncern har selv betalt den anden halvdel.

  Alt er nyt

  – Flagene er hejst, og det skal naturligvis understrege, at vi i dag indvier fabrikken her i Kutno, hvor ikke et hjørne er gået fri i den modernisering, vi har taget i to step, sagde Asbjørn Børsting, koncernchef i DLG, da han tirsdag klippede den røde snor over til den nye fabrik.

  Byggeriet har stået på siden 2009.

  Kongskilde er et datterselskab i DLG-koncernen, der i alt har 5.250 medarbejdere og en omsætning i 2011 på 5,6 mia. euro.