Flere kvinder er direktører end sygeplejersker i Polen

  Tom_Hansen_polennu

  De polske kvinder er de mest erhvervsaktive i verden – kun overgået af de kinesiske kvinder, viser undersøgelse. Foto: Tom Larsen, polennu.dk.


  WARSZAWA: Der er tre gange så mange kvinder der arbejder i ledende stillinger som direktører og bestyrelsesmedlemmer, end der er sygeplejersker i Polen.


  Arbejdsgiverorganisation for private virksomheder har på baggrund af en ny undersøgelse fastslået, at de polske kvinders indsats i det polske erhvervsliv er ”imponerende”, skriver det polske erhvervsblad Pl

  8. marts

  Der er nemlig tre gange så mange virksomhedsleder der er kvinder, end der er sygeplejesker i Polen. Undersøgelsen er gennemført i anledning af kvindernes internationale kampdag 8. marts

  27 procent i bestyrelser

  Ifølge officielle data fra 2012, indsamlet af Center for Økonomisk Information, COIG, var der 120.000 kvindelige direktører i Polen, og fire ud af ti nye virksomheder blev etableret af kvinder. Ud af de samme tal kan man også læse, at 27 procent af bestyrelsesmedlemmerne i de polske virksomheder er kvinder.

  Nummer 2 i verden

  I en anden undersøgelse, der er gennemført af Grant Thornton blandt direktører for store og mellemstore virksomheder over hele verden, viser det sig, at kun på det kinesiske fastland er andelen af kvinder på topposter større end i Polen.