Flere polakker begår selvmord

  flere_selvmord_i_Polen_polennu
  Hver dag begår to danskere og femten polakker selvmord. WHO vil med en årlig selvmordsforebyggelses dag sætte mere fokus på problemet. Flere vælger at tage deres eget liv, end antallet trafikdrab. Arkivfoto.

  Flere polakker tager livet af sig selv. Sundhedsministeriet oplyser, at der på et år er sket en stigning på næsten 50 procent. De fleste der begår selvmord er mænd. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Hver dag tager 16 polakker deres eget liv, viser nye officielle tal fra Sundhedsministeriet i Polen.


  Flere og flere polakker vælger at tage sit eget liv. Det er den syvende største dødsårsag i Polen. Fra 2012 til 2013 var der tale om en stigning fra 5.791 til 8.579 En stigning på næste 50 procent på bare et år.

  Stigende problem

  Ifølge Dr. Piotr Galecki, udgør depressioner et større og større problem blandt den voksne polske befolkning og det kan føre til selvmord.

  Ude med depression

  – I øjeblikket er depression den tredje største årsag til at folk forlader arbejdsmarkedet i Polen, og i 2020 skønnes det at blive den næst hyppigste årsag, advarer professoren der arbejder for Sundhedsministeriet.

  1,5 million

  I 2013 modtog 1.460.169 mennesker i Polen ambulant psykiatrisk behandling, mens 207.371 patienter boede på de psykiatriske afdelinger i polske hospitaler.