Flere polakker er blevet hjemløse de seneste år

  hjemløse_mad_polen_polennu

  Der bliver stadig flere og flere hjemløse i Polen, men der er stadig færre hjemløse i Polen end i Danmark, viser tal fra ministeriet for arbejde og socialpolitik. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Flere og flere polakker bliver hjemløse, men andelen af hjemløse i Polen er stadig lavere end i Danmark.


  Der er 36.000 hjemløse i Polen. Det viser en ny opgørelse som medarbejdere fra ministeriet for arbejde og socialpolitik, har offentliggjort.

  5.500 flere hjemløse

  De seneste to år er antallet af hjemløse i Polen steget med 5.500. En tilsvarende tendens ses også i Danmark, viser en opgørelse fra det danske Social Forsknings Institut (SFI).

  Mænd mest udsat

  Det er især mændene der står uden tag over hovedet. I Polen er der 29.000 mænd der er hjemløse, mens antallet af kvinder er på 5.000.

  Hjemløse børn

  Børnene tæller også med i statistikken, der er cirka 2.000 hjemløse børn i Polen.

  Den største koncentration af hjemløse i Polen er omkring hovedstaden Warszawa. Her skønnes det af 4.000 hjemløse holder til.

  Der foreligger ingen oplysninger om aldersfordelingen i Polen, men i Danmark har stigningen i antallet af hjemløse især ramt de 20 årige, og blandt de 50-årige. Også andelen af psykiske syge uden tag over hovedet er stigende.

  Flest i Danmark

  Måler man ud fra befolkningstallet, er der i Polen en andel af hjemløse af befolkningen på 0,09 procent, mens det tilsvarende tal i Danmark er 0,11 procent.