Flere polske mænd begår selvmord

  Polsk_politi
  Polsk politi har anholdt en mand der sendte en nazi-hilsen, til deltagerne i en LGBT-demonstration i Katowice. Arkivfoto.

  Politiet i Polen har haft ekstra travlt i år, hvor antallet af selvmordsforsøg er steget markant. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Langt flere polakker har begået selvmord i år end tidligere, og det er mest mændene der vælger at forlade livet i utide.


  Nye tal fra Rigspolitiet i Polen viser, at der er sket en dramatisk stigning i antallet af selvmord og selvmordsforsøg i Polen.

  1.400 flere tilfælde

  I år er der til og med registreret 7.734 selvmordsforsøg fra januar til september, og det er 1.400 mere end i samme periode i 2013.

  I de 4.744 tilfælde lykkedes selvmordet, og det er 113 flere end året før.

  Flest mænd

  De fleste af selvmordene fandt sted i Lodz og Kielce området. 80 procent af selvmordene er mænd, og de fleste valgte at hænge sig.

  Joanna Kacka fra Lodz politi siger til dagbladet Rzeczpospolita, at det i stigende grad er økonomiske problemer der ligger bag de mange selvmord.

  Selvmord og rigdom

  Psykolog-professor Janusz Czaplinski siger til samme avis, at rige nationer ofte har højere selvmordsrater end Polen, f.eks. har de skandinaviske lande langt flere selvmord. Han fremhæver også misbrug af alkohol, der ofte kan fremkalde en depression.