Fly fra Billund gør Warszawa til nyt knudepunkt

  kjeld_zacho_joergensen_billund_polennu

  Direktøren for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, fremhæver at den nye daglige forbindelse til Warszawa gør det nemmere og hurtigere for jyder og fynboer at komme rundt i Central- og Østeuropa. Foto: Lukasz Wozny.


  BILLUND: Daglige flyafgange til Warszawa kan sende jyder og fynboer via Polen ud til resten af verden, og blive en trussel for København.


  Torsdag meddelte det polske flyselskab LOT, at der fra juli vil være to daglige afgange fra Billund til Warszawa. Det er naturligvis en gevinst for rejsende mellem den polske hovedstad og den jyske storlufthavn, men forbindelsen kan også blive en alvorlig konkurrent for København Lufthavn. Hovedstadslufthavnen oplever nemlig i forvejen stagnation.

  Via Warszawa til resten af verden

  Med den nye daglige forbindelse behøver jyder ikke længere at rejse til København for at nå eksotiske steder i verden. Nu sætter den nye LOT-forbindelse jyderne i stand til at bruge Warszawa Chopin Airport som afsæt for en rejse længere ud i verden.

  – Den nye direkte rute til Warszawa gør rejsen til og fra Vestdanmark til Polen og andre Central– og Østeuropæiske destinationer nemmere og hurtigere, siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn til fagbladet check-in.dk.

  Fjerne Østen one-stop

  Warszawa-lufthavnen også et transferknudepunkt for flyforbindelser til Central- og Østeuropa samt Centralasien og Fjerne Østen. Udover et godt rutenet til Østeuropa tilbyder LOT nemlig også flyvninger til Asien med Dreamlinere. Fra juli kan man så flyve one-stop fra Billund til Beijing, Tokyo, Seoul og Singapore ved hjælpe af de nye flyforbindelser, skriver check-in.dk.

  Billund Lufthavn er Danmarks andenstørste lufthavn og havde sidste år mest fremgang blandt de danske lufthavne.

  Tre år med Polen

  Lufthavnen begyndte i sommeren 2015 flyvninger til Polen. Den første forbindelse var med Wizz Air til Gdansk og siden er Warszawa og Poznan kommet til med flere ugentlige afgange. Fra juli kommer så yderligere to daglige afgange til Warszawa på hverdage og en gang i weekenderne.

  Ifølge Billund Lufthavn har jysk-baserede virksomheder som LEGO, Jysk, Velux, og Ørsted relativt store aktiviteter på det polske marked.

  LOT og SAS har daglige afgange mellem Warszawa fra København.