Flyselskab vil genoptage alle ruter til Polen onsdag

wizz_gdansk_lech_walesa_lufthavn_airport
Det ungarske flyselskab Wizz Air, genoptager alle flyvninger til og fra Polen i den kommende uge. Wizz Air flyver fra Billund Lufthavn til Gdansk, Warszawa og Krakow. Arkivfoto.

GDANSK: Lavprisselskabet Wizz Air vil genoptage alle flyvninger til og fra Polen onsdag. De polske grænser genåbnes lørdag.

LÆS  Corona tal fra Polen: 316 døde polakker

Lavprisselskabet Wizz Air vil fra onsdag genoptage samtlige rute til og fra Polen, oplyser selskabets direktør.

– Flyveforbuddet udløber den 16. juni, derfor forbereder vi os på at genoptage flyvningerne fra den 17. juni, siger direktør Jozsef Varadi, Wizz Air direktøren til magasinet Fly4free. Selskabet er det største lavprisselskab i Polen. På et spørgsmål om der bliver tale om en langsom åbning, svarer Varadi:

– Vi planlægger at genoptage flyvninger samtidigt fra alle vores baser i Polen.

Fly fra Billund Lufthavn

Med beskeden fra Wizz Air betyder det formentlig, at ruterne mellem Danmark og Polen bliver genoptaget i næste uge. Den danske regering har ikke forbudt flytrafik, i modsætning til den polske, og derfor kan selskabet igangsætte ruten.

Det polske forbud udløber tirsdag, og det kan betyde at man igen kan flyve fra Billund Lufthavn til Gdansk, Krakow og Warszawa Chopin. Wizz Air flyver ikke til Polen fra København Lufthavn, men det er til gengæld muligt at flyve fra Malmø (Sturup) lufthavn til flere polske byer. Der er busforbindelser til flyene fra København Hovedbanegård.

Den danske regering råder gennem rejsevejledningen, fortsat danskere til at blive hjemme i sommerferien.

Mere om rejser til Polen på dansk?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Corona tal fra Polen: 168 smittede polakker

LÆS  Krakow bliver første by der forbyder gamle biler