Fodboldstadion i Gdansk endelig godkendt

EM_2012_fodbold_stadion_i_Gdansk_ikke_færdigt_0

Det nye fodboldstadion i Gdansk, PGE Arena, er blevet godkendt af myndighederne. Foto: Peter Bo Madsen, polennu,dk.

LÆS  Rakow Czestochowa spillede uafgjort i København

GDANSK: Det nye stadion i Gdansk, der skal være vært for EM 2012 i fodbold, er endelig blevet godkendt.

LÆS  VM-fodbold: Lewandowski og Messi i samme gruppe

Det nye stadion i Gdansk, PGE Arena, der er et ud af fire spillesteder i Polen tiil EM 2012 i fodbold, er endelig blevet godkendt af myndighederne. Det nye stadion har været ramt af forsinkelser, og skulle have været åbnet i begyndelsen af juni, skriver PAP.

– Vi ønskede ikke at blokere processen, så denne gang, har vi på trods af nogle mangler, undladt at komme med indsigelser, siger Wojciech Prusak, der er chef for Gdansk Brandvæsen, der er én af de myndigheder, der skal godkende det nye stadion. Siden den 16. maj har brandvæsenet inspiceret det nye stadion seks gange, uden at give de fornødne tilladelser.

– Siden vores seneste besøg, er der sket store fremskridt, og hovedentreprenøren har udbedret fejl og mangler, og har ydet en enorm indsats, siger Prusak.

Stadig mangler

Brandchefen i Gdansk, sagde dog samtlidig, at der stadig er dårligt fungerende ventilationsanlæg, for dårlig markering af nødudgange, og andre mindre mangler.

I Gdansk satser man på, at den første fodboldkamp på det nye stadion, bliver en venskabskamp mellem Polen og Tyskland, som skulle have været spillet på Warszawa Nationalstadion i september, men som formentlig må flyttes, fordi det nye stadion ikke er færdig.

LÆS  Polen fik point i første opgør ved fodbold-VM

Polen og Ukraine er værter for EM 2012 i fodbold, som bl.a. skal spilles i Gdansk.

LÆS  Chokstart for Polen: To mål på tre minutter