Første studier til spildesignere i Polen

  computer_spildesignere

  Polske universiteter vil uddanne spildesignere til computerspil. På Slask Universitetet åbnes der i oktober 2011 et nyt fag – Studier i Produktion af Interaktiv Underholdning. Foto: sxc.hu


  KATOWICE: I løbet af de seneste år er den polske computerspil-industri blevet en af Polens hurtigst voksende sektorer. Nu åbner en ny uddannelse for pc-spil-genier.


  Polske computerspil er kendt af millioner af forbrugere rundt omkring i verden. Det mest populære spil “The Witcher” (”Wiedzmin”) er blevet solgt i over en million eksemplarer. Anden del af spillet, der netop er udkommet, er lige så populært. Selv Barack Obama har modtaget ”The Witcher II” som en gave fra Polens statsminister Donald Tusk, da de mødtes i Warszawa den 28 maj.

  Specialister i computerspil industrien

  Intet under, at polske universiteter ønsker at uddanne eksperter i computerspil industrien. På Slask Universitetet åbnes i oktober 2011 et nyt fag – Studier i Produktion af Interaktiv Underholdning.

  Bedre end Hollywood film

  – Computerspil marked tjener flere penge end Hollywood filmene gør.

  – Vi vil derfor uddanne studerende inden for spildesign, og jeg er sikker på, at når vores kandidater bliver færdige med uddannelsen, finder de et job med det samme., siger Dr. Paul Jędrzejko, der er projektkoordinator på Slask Universitetet til det polske nyhedsbureau PAP.