Fra i dag kan man købe øl og vin i polske tog

  Tog_Polen

  Fra i dag kan man købe øl og vin i de polske tog. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Et levn fra kommunisttiden bliver ophævet i dag. Fra i dag er det muligt at købe øl om bord på tog i Polen.


  Et gammelt levn fra kommunisttiden, forbuddet mod at nyde alkohol i tog, er ophævet fra i dag, den 1. september. Dermed kan polske togpassagerer nyde alkohol på vejen gennem de polske landskaber.

  Men det er stadig forbudt at sælge alkohol på de polske banegårde, og det er de polske statsbaner ikke tilfredse med.

  Ny lov

  Det er en lovændring, der blev underskrevet i marts, der har betydet, at jernbaneselskaber og banegårde kan søge om bevilling til at servere alkohol fra den 1. juni i år.

  Kun internationale

  Hidtil har det kun være tilladt på gennemgående internationale tog, at bestille vin eller øl om bord. Men nu vil de polske statsbaner (PKP) åbne for salg af alkohol.

  Ikke på banegårde

  De polske jernbaner (PKP) er tilfredse med den nye mulighed, men savner stadig tilladelse til at sælge alkohol på banegårdene i landet.

  – Polen er det eneste land i Europa, hvor man ikke kan drikke et glas vin, mens man spiser middag på en banegård, siger næstformand for PKP, Jacek Przesluga, i et interview med dagbladet Rzeczpospolita.

  Ikke i luften og ved vandet

  – Forbuddet gælder ikke i lufthavnene, i havne eller langs floderne. Vi har mange smukke banegårde, der vil passe til vinbarer og pubber, som vi også ser det i Tyskland og Tjekkiet, slutter den polske jernbane næstformand.