OPDATERET: Trods et stort politiopbud udbrød der masseslagsmål, forud for dagens EM-kamp i Warszawa mellem Rusland og Polen. 56 blev anholdt – 12 er kvæstet.
LÆS  Seks mennesker brændt inde i Warszawa


Omkring 5.000 russiske fodboldfans begyndte en march fra Warszawa mod stadion kl. 17.30. I dag er det den russiske nationaldag, og som mange havde frygtet, endte marchen i vold mellem russiske og polske fans.

SE BILLEDER
Eksternt link: Sporten.dk

6.000 betjente

Trods 6.000 politibetjente på plads, udbrød der adskillige masseslagsmål mellem politi og fodboldfans. Balladen begyndte, da polske nationalister angreb en russisk march, og siden fulgte russiske og polske fans kampene op i gaderne i Warszawa. Busser og biler er blevet væltet.

12 kvæstet

Der er meldt om 12 kvæstede, fleste russere og polakker, men også to tyskere skulle være blandt de sårede. 56 personer er anholdt, polakker og russere.

Vandkanoner

Polsk politi har brugt vandkanoner foran det nye nationale stadion, og har flere gange afskudt varselskud mod menneskemængderne for at dæmpe de russiske og polske fodboldfan

Særlig udsending

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har sendt en særlig rådgiver til Warszawa i aften, for at tale dunder til de russiske fans, og for at få et overblik over hvad der er sket i gaderne op til fodbold-kampen.

polennu.dk følger fortsat udviklingen.

LÆS  Borgmester i Warszawa fundet efter første runde
LÆS  Landmænd i protest skaber trafikkaos i Warszawa