Gamle dæk skyld i ulykke med præsidenten

  Præsident ulykke bil Polen

  En dygtig chauffør reddede Polens præsident, da et dæk punkterede i høj fart på motorvej A4 i det sydlige Polen sidste fredag. En foreløbig rapport lægger blandt andet skylden på for gamle dæk. Foto: YouTube.


  WARSZAWA: Seks år gamle dæk var skyld i den polske præsidents bil-ulykke, siger regeringens sikkerhedskontor.


  Det var for gamle dæk, der var skyld i den ulykke, som Polens præsident Andrzej Duda var ude for sidste fredag. Det meddelte vicechefen for regeringens sikkerhedskontor (BOR) Jacek Lipski på en pressekonference torsdag, hvor han præsenterede en foreløbig rapport om ulykken.

  Seks år gamle dæk

  De specialfremstillede dæk på præsidentens limousine, der kan køre videre selv efter skud fra projektiler, bør ifølge producenten udskiftes hvert andet år, men de var ikke blevet udskiftet, siden de blev købt i 2010, og var derfor seks år gamle, fortalte Lipski på torsdagens pressemøde.

  Flere mulige forklaringer

  Polens største avis Gazeta Wyborcza skriver, at den foreløbige undersøgelse blev sendt til Polens indenrigsminister onsdag og indeholdt flere mulige forklaringer på ulykken.

  På grund af vintervejret burde præsidenten have kørt i en bil med firehjulstræk, og den pansrede limousine bør uanset vejret ikke anvendes til så lange ture. Ruten var desuden ikke blevet tjekket igennem af regeringens sikkerhedskontor (BOR), skriver Gazeta Wyborcza på baggrund af den foreløbige undersøgelse, som avisen har fået adgang til.

  Ingen kom til skade

  Ingen kom til skade under ulykken, hvor en dygtig chauffør reddede situationen, da et af dækkene på præsidentens top-sikrede limousine punkterede under høj fart midt på motorvej A4 i det sydlige Polen.