polennu_krystyna_hartenberger_pater_jens_moerch_gdansk_maja_giannoccaro

– Selv om det har været en sæson med ustabile vejrforhold, så har vi alligevel oplevet en stigning i antallet af overnatninger, siger Krystyna Harterberger-Pater der er chef for Gdansk/Pomorskie regionens turistorganisation. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

LÆS  Ingen udsigt til åbning for rejser til og fra Polen

WARSZAWA: De polske byer Gdansk og Kolobrzeg var sommerens mest populære steder for turister langs Østersøkysten.

LÆS  Danmark åbner for indrejse fra Polen

Målt på overnatninger var Østersøbyer Kolobrzeg og Gdansk de mest populære byer i juli og august i år. Det oplyser Polens Statistik (GUS) der har talt overnatninger i 55 byer langs kysten.

Markant fremgang

I Gdansk var der 720.000 overnatninger i de to sommermåneder. Byen er i år den tredje bedste turist destination i Europa og området gennemlever en voldsom vækst i turisme, ikke mindst af skandinaviske gæster. Det er en fremgang på 8,8 procent i forhold til året før.

Speciel sæson

– Det har været en noget speciel sæson. På grund af det ustabile og uventede dårlig vejr i sommermånederne er det positivt at vi alligevel oplevede så markant en vækst, siger turistchefen for Gdansk-regionen (PROT), Krystyna Hartenberger-Pater.

– Stigningen i antallet af overnatninger i Gdansk viser, at turisterne har søgt en bred vifte af attraktioner, der ikke er afhængige af vejret. Vi har denne sommer oplevet en markant stigning i søgningen til indendørs aktiviteter med entre i hele bykernen, siger Krystyna Hartenberger-Pater.

Dårligt vejr

Der er normalt meget fint sommervejr i Polen fra april/maj og frem til september/oktober. Og i juli-august plejer den polske Østersøkyst at være solsikker, men sådan har det ikke været i år.

LÆS  Nye corona-regler: Nytårsaften er aflyst i år

Kolobrzeg i top

Listens topscore var Kolobrzeg, byen med færger til Bornholm, og byen hvor også det danske fodboldlandshold havde base under EURO 2012. I den populære badeby var der 837.300 overnatninger i juli og august, en stigning på 10 procent.

LÆS  Danmark lemper for rejser til og fra Polen