POLEN_GDANSK_Uffe_Ellemann-Jensen_på_Gdansk_Universitet

GDANSK: Rektor Bernard Lammek, Universitet i Gdansk (Uniwersytet Gdanski) vil inddrage de studerende, når statsledere og erhvervs-spidser fra Østersølandene kommer til byen i oktober.

LÆS  Public service tv fortsætter hetz mod Gdansk borgmester


Rektoren for universitet i Gdansk, prof. Dr. Hab. Bernard Lammek, har overfor Danmarks tidligere udenrigsminister og formand for Baltic Development Forum (BDF), Uffe Ellemann-Jensen, udtrykt støtte til, at Gdansk Universitet også er med, når BDF fra den 24. – 26. oktober samler cirka 700 erhvervs-spidser, politikere og statsledere til organisationens årsmøde i Gdansk.

Samarbejde på tværs

– Der vil blive lagt stor vægt på samarbejdet mellem politik og erhvervsinteresser på tværs af Østersøen, og de særlige forhold der gør sig gældende i regionen, siger Hans Brask, der er direktør for BDF, der har hovedkontor i København.

– Vi er glade for, at Gdansk Universitet også bliver en del af arrangementet i oktober, tilføjer den danske direktør.

Det er første gang organisationens årsmøde finder sted i Polen.

Læs mere her

Æresdoktor i Gdansk

Danmarks tidligere udenrigsminister har en særlig tilknytning til Gdansk Universitet, hvilket formentlig har været en afgørende faktor, for rektor Bernard Lammeks prompte opbakning til at indgå i arrangementet.

Uffe Ellemann-Jensen er nemlig æresdoktor på universitet i Gdansk.

Bronislaw Geremek

– Det var den nu afdøde Bronislaw Geremek – en god ven og polsk udenrigsminister fra 1997 – 2000, og aktiv deltager i den polske frihedskamp, der holdt talen, da jeg blev æresdoktor på universitet, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Kappe for stor

Den tidligere udenrigsminister afslører samtidig overfor polennu.dk, at den obligatorisk kappe ved udnævnelsen, var alt for stor, og slæbte hen over gulvet.

LÆS  Får flere mordtrusler end myrdet forgænger