Glemt nazi-tog med guld kan være fundet

  Nazi_tog_fundet_nær_slottet_Ksiaz_i_Polen_3

  Nazi-toget er angiveligt blevet fundet under jorden nær slottet Ksiaz, der under Anden Verdenskrig var under ombygning som Hitlers kommende hovedkvarter. Arkivfoto.


  WALBRZYCH: To personer kræver findeløn for at afsløre skjulestedet for et nazi-tog fra Anden Verdenskrig, som de har fundet i Polen


  En polak og en tysker har gennem en advokat henvendt sig til myndighederne i Walbrzych, hvor de påstår at have fundet et skjult tog med glemte nazi-skatte.

  10 procent i findeløn

  De to personer kræver at få en findeløn på 10 procent af togets værdi, til gengæld for at fortælle hvor toget står skjult.

  Toget indeholder ifølge de to personer værdifulde genstande, industriprodukter og guld.

  Gammel legende

  Det er en gammel legende i Walbrzych, at nazisterne skjulte et guld-tog under deres tilbagetrækning i sidste del af Anden Verdenskrig med mange af de værdigenstande, de havde taget i de besatte lande.

  Skjulte tunneller

  Slottet Ksiaz nær Walbrzych skulle have været Hitlers hovedkvarter og blev under krigen voldsomt ombygget, og der blev gravet og sprængt lange tunneller i bjerget under slottet.

  Arbejdet var tophemmeligt. Det ledtes af en håndfuld SS-officerer og udførtes af kz-fanger, der alle blev skudt undervejs, så det var først i 1970’erne de første tunneller blev opdaget, og man ved ikke om alle er fundet endnu.

  Frygt for miner

  Myndighederne har dog ikke ønsket at udstede en garanti på en findeløn, da det er usikkert, om værdierne kan indløses til penge.

  Myndighederne advarer også om, at toget sandsynligvis er mineret og indeholder store mængder metan.

  De to personers identitet er endnu ikke kendt af myndighederne.