Gratis cykler til de studerende i Warszawa

  cykel_demonstration_warszawa_polen_maja_giannoccaro_polennu

  Cykeldemonstrationer for bedre cykelvilkår i Polen, trækker flere og flere polakker hvert eneste år. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk/MAJA G.


  WARSZAWA: Studerende i den polske hovedstad kan nu leje cykler gratis, men det er ikke uden betingelser.


  En ny ordning med gratis cykler til studerende vinder større og større udbredelse. Studerende kan få en gratis cykel stillet til rådighed, og eneste betingelse er at man skal køre mindst 120 kilometer om måneden. Det kontrolleres via en app til smartphones.

  Miljø og studier

  Ordningen finansieres af indtægterne fra sponsorer og annoncører. Det er et nyt selskab, Forwin, der står bag initiativet som er startet i år.

  – Vores mål er at kunne give gratis cykler til studerende i byer over hele Polen. Vi vil støtte uddannelser, fremme en aktiv livsstil, og bidrage til en renere luft.

  Sådan gør man

  Studerende, der vil have en gratis cykel, skal blot gå ind på firmaets hjemmeside og give informationer om uddannelsessted og oplyse sit pasnummer. Den seneste måned har 10.000 studerende sagt ja tak til en gratis cykel.

  Fremgang for cykling

  For bare få år siden var det et særsyn at se en cykel i Warszawa, men den udvikling er nu vendt. Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel, har måske endda haft en finger med i spillet.

  Cyklende ambassadør

  Ambassadøren høstede nemlig stor medieomtale i Polen, da det kom frem at han cyklende til og fra arbejde de dage hvor det var muligt. Steen Hommel kaldes også for den cyklende ambassadør i flere polske medier og blandt kolleger.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Hjemmeside for ordningen