Grundlægger af berømt polsk kosmetik-gigant er død

  Inglot

  Inglot Coscmetics, grundlagt af Wojciech Inglot, der døde i lørdags, har over 300 butikker verden over. Arkivfoto.


  PRZEMYSL: Wojciech Inglot, grundlægger og ejer af den polske kosmetik-gigant, Inglot Cosmetics, er død 58 år gammel.


  Indehaveren af Inglot Cosmetics, Wojciech Inglot, er død – bare 58 år gammel. Han skabte et af de mest kendte polske kosmetisk mærker. Inglots øjenskygge, neglelakker og læbestifter er tilgængelige og populære i 46 lande verden over. Han var den første polak, der åbnede en butik på Times Square i New York.

  Siden 1983

  Wojciech Inglot etablerede sin virksomhed i 1983 i Przemysl, i det sydøstlige Polen, hvor næsten alt Inglots kosmetik fremstilles. Inglot kosmetikfirma var det første, der introducerede farvekosmetik på det polske marked.

  International ekspansion

  Firmaets international ekspansion startede i 2006 i Canada, hvor der den første udenlandske butik blev åbnet. I dag har Inglot Cosmetics over 300 saloner på seks kontinenter, og i Irland, Malaysia og i Aserbajdsjan har den polske kosmetikproducent opnået en markedsledende position. Der findes også en Inglot salon i København.

  Uden reklamer

  Det særlige ved Inglot Cosmetics er, at firmaet ikke reklamere for sine produkter. Wojciech Inglot sagde altid, at de fine butikkers placering er det eneste, der tiltrækker kunder. Virksomhedens reklamfri strategi har resulteret i billige kosmetikprodukter.