Hæder til succesfulde polske virksomheder

  fakro

  Fakros hovedsæde ligger i Nowy Sadz. Foruden Polen har virksomheden produktion i Rusland, Ukraine og Kina. På verdensplan beskæftiger koncernen 3.200 medarbejdere. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En tv distributør, et kraftværk, en hvidevareproducent og en vinduesfabrik er blevet hædret ved kåringer af succesvirksomheder i Polen.


  Grundlæggeren af vinduesfabrikken Fakro, Ryszard Florek, har modtaget titlen Entrepreneur of the Year 2010 i Polen.

  Juryen under ledelse af Polens tidligere premierminister Jan Krzysztof Bielecki valgte Ryszard Florek, fordi han “fra bunden har opbygget en international virksomhed, som har spetakulær succes på de globale markeder”.

  Konkurrent til Velux

  Floreks virksomhed Fakro producerer ovenlysvinduer. Siden den blev grundlagt i 1991 har den tilkæmpet sig en global markedsandel på omkring 17 procent.

  Kun een konkurrent, danske Velux, har en højere andel af verdensmarkedet.

  Til Monte Carlo

  Det internationale konsulent- og revisionsfirma Ernst & Young står bag kåringen af Entrepreneur of the Year, som gennemføres i 50 lande.

  Ryszard Florek og Fakro skal i juni 2011 repræsentere Polen til World Entrepreneur of the Year i Monte Carlo.

  Økonomiske Perler

  I det hele taget er det sæson for at hædre succes virksomheder i Polen.

  Ved en højtidelighed på Kongeslottet i Warszawa er det blevet afsløret, hvilke virksomheder der i år har fået titlen “Perler i Polens økonomi”.

  Titlen går til de mest effektive polske virksomheder, som bliver fundet af Institut for Økonomisk Videnskab ved Videnskabernes Akademi i Polen.

  TV, energi og hvidevarer

  I kategorien for Store Perler, for virksomheder med en omsætning på mere end en milliard zloty, vandt Cyfrowy Polsat, som er en distributør af digitalt tv, energiselskabet Elektrownia “Rybnik” og hvidevareproducenten BSH.

  Kåringen af de økonomiske perler blev også overværet af en tidligere polsk premierminister, den nuværende formand for EU Parlamentet Jerzy Buzek.