Valuta:100 PLN koster 176,10 DKK
Tirsdag 21 januar 2020

Helten fra Gdansk: Lech Walesa er populær i Danmark

Fredag kommer Lech Walesa til Danmark på et 3-dages ophold, hvor han blandt andet skal mødes med Danmarks statsminister Mette Frederiksen, oplyser TV2 News. Billedet er fra SDU i Kolding, som han besøgte sidste år. Foto: Lars Møller.
Danmark-PolenKØBENHAVN: Interessen for at møde Polens tidligere præsident Lech Walesa er stor, inden han fredag kommer til Danmark.
Af: Jens Mørch
6. september 2019 - 0:30

Hvis ikke man har sikret sig mulighed for at hilse på Lech Walesa, når han fra fredag til søndag besøger Danmark, så er det for sent nu.

Åbner Golden Days Festival

Lech Walesa kommer til Danmark for at åbne Golden Days Festivalens Åbningskongres, der har 1989 som tema. Den historiske universitetssal er proppet til bristepunktet med 400 tilmeldte, og der er en lang venteliste, oplyser direktøren for Golden Days Festivalen, Svante Lindeburg. Torsdag morgen var de involverede i festivalen, der fortsætter frem til den 23. september, til startmøde på den velvalgte cafe: 1989 ved Højbro Plads.

Lørdag skal Lech Walesa til Arbejdermuseet, hvor tidligere minister, bogaktuelle Lykke Friis taler med den polske Nobel Fredspris modtager. Lykke Friis udgiver fredag bogen: Håbets Europa - om 1989 i anledning af 30 året for Murens fald. Bogen er en del af Golden Days Festivalen. Det er Udenrigspolitisk Selskab, Wisti Fonden, Arbejdermuseet og polennu.dk der er arrangør. Også dette arrangement er udsolgt.

Travlt program

Under sit 3 dage lange besøg skal Lech Walesa tale med tidligere FN-formand og meget andet, Mogens Lykketoft, tidligere borgmester og næstformand Tove Smidth, journalist Kurt Strand, journalist Mette Holm, tidligere minister og journalist Lykke Friis, statsminister Mette Frederiksen, tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, HKH Kronprinsesse Mary, direktør Charlotte Flindt Pedersen, formand for Folketinget Henrik Dam Kristensen, formand for Wisti Fonden og Helsinki komitéen i Danmark, Karsten Fledelius, mest erfarne danske folketingsmedlem Bertel Harder, udenrigsminister Jeppe Kofod og journalist og forskningsmedarbejder Anna Werenberg.

Elefant Orden

Lech Walesa modtog i 1993 den fine Elefantorden af den danske Dronning. Søndag skal hans skjold hænges op i Frederiksborg Slot, hvor modtagerne får deres navn og skjold ophængt.

Glæder sig til Danmark

Lech Walesa siger forud for sit besøg:

- Jeg glæder mig til at komme til København igen. Jeg har kun gode minder fra Danmark, og vi er mange i Polen, der synes at danskerne har gode svar på mange af verdens udfordringer.

- Indenfor det sociale område, og med jeres indsats for en mere grøn verden. Det er utroligt hvad I har opnået, sådan et lille land, men I er et godt eksempel på, hvad demokratiske traditioner og samarbejde kan føre til, siger Lech Walesa med skjult henvisning til den aktuelle politiske situation i Polen.

Besøget betyder også, at der ikke kommer mange nyheder på polennu.dk, da alle vore kræfter alle er involveret i Lech Walesa besøget. Til gengæld vil der blive meget omtale af Lech Walesa i danske medier i de kommende dage.

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 22. januar 2020
06:00-12:00

Let regn

Let regn
3 °C

I dag, 22. januar 2020
07:00-12:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
6 °C

I dag, 22. januar 2020
06:00-12:00

Delvis skyet

Delvis skyet
-1 °C

I dag, 22. januar 2020
06:00-12:00

Skyet

Skyet
3 °C

I dag, 22. januar 2020
06:00-12:00

Skyet

Skyet
0 °C