Hver femte vælger madrassen frem for banken

  Polakker_gemme_penge_under_madrassen_Martin_Bager_2

  Hver femte polak hæver sine penge I banken, og gemmer dem I den hjemmet, viser en ny undersøgelse. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: 20 procent af polakkerne gemmer deres penge hjemme, fremfor at have dem i banken. Kun 15 procent låner penge i banken, fremgår det bl.a. af en ny undersøgelse.


  Mindre end halvdelen af polakkerne sparer penge, op hver femte polak gemmer sine penge hjemme, fremfor at sætte dem i banken, viser en pengeanalyse som Adam Smith centret har gennemført.

  75 procent af alle polakkerne har bankkonti, 68 procent bruger betalingskort og 42 procent har adgang til netbank, fremgår det af analysen.

  Hver fjerde med kreditkort

  Hver fjerde polak har mindst et kreditkort. Kun 15 procent af polakkerne har taget et banklån, 13 procent har en bankkonto til opsparing, 6 procent har et realkreditlån, og kun 4 procent af polakkerne køber obligationer eller aktier.

  Opsparing hjemme

  Polakker investerer ikke penge, fordi de fleste af dem ikke sparer penge op. Kun 43 procent af polakkerne, primært folk over 24 år gammel, erklærer, at de har en opsparing. De, der formår at spare penge op normalt holde det i bankkonti (54-61 procent), mens 20 procent gemmer pengene derhjemme – i strømper eller under madrasserne.

  Fire ud af ti tilfreds

  Undersøgelsen viser også, at kun 39 procent af polakkerne er tilfredse med deres økonomiske situation, mens 16 procent er utilfredse.