Hviderussiske Sviatlana må hente støtte i Moskva

Hviderusser til Moskva
Hviderusser til Moskva? De vragede hviderussiske og polske præsidentkandidater Sviatlana Cichanouska og Rafal Trzaskowski mødtes fredag. Mødet imellem de to har fået regeringspartiets formand i parlamentet til at trække støtten til Sviatlana Cichanouska, og han har opfordret hende til at søge støtte i Moskva fremfor i Polen. Privatfoto.

WARSZAWA: Formanden for regeringspartiet i Sejmen er sur, og opfordrer kendt hviderussisk oppositionspolitiker til at hente støtte i Moskva.

LÆS  Skud fra Hviderusland mod polsk grænsepost

Den polske regering vil gøre alt for at hjælpe den hviderussiske opposition. Det har i al fald hidtil været regeringens politik, men sådan er det tilsyneladende ikke længere.

Tag til Moskva

Fredag har formanden for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) i det polske parlament Ryszard Terlecki nemlig opfordret den vragede præsidentkandidat i Hviderusland, Sviatlana Cichanouska, til at søge støtte i Moskva frem for i Polen.

– Lad hende søge hjælp i Moskva, så kan vi støtte den hviderussiske opposition, der ikke sidder sammen med vores modstandere, skrev PiS-formanden på de sociale medier.

Sur over borgmester møde

Reaktionen kommer efter at Sviatlana Cichanouska har holdt møde med Warszawa-borgmester og tidligere præsidentkandidat Rafal Trzaskowski, der er en af regeringspartiets største modstandere. De to tidligere præsidentkandidater har sammen afsløret et nyt Solidarnosc monument i Warszawa. Sviatlana Cichanouska, der kom til Warszawa torsdag, har også haft møde med den polske præsident Andrzej Duda. Men dette møde kan man ikke se refereret på præsidentens hjemmeside.

LINK: Nyheder fra Polens præsident

Ingen i den polske regering eller i PiS-partiet har taget afstand fra Ryszard Terlecki opfordring, og udmeldingen har vakt vrede mange steder verden over.

Skal den hviderussiske eftersøgte præsidentkandidat rejse til Moskva for at få støtte? Følg sagen med polennu.dk. Hvis du vil have endnu flere nyheder fra Polen på dansk, så kan du hjælpe os på vej? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Tusinde soldater ved grænsen til Hviderusland

LÆS  EU godkender nye sanktioner mod Hviderusland