I dag vil politikere ryge hash i parlamentet

  Ryger_joints_hash_i_det_polske_parlament_Sejmen_Polen_polennu

  Der bliver tændt op for et par joints i dag i det polske parlament Sejmen, siger Palikot-bevægelsens leder, for at fremme indsatsen for fri hash og andre bløde stoffer i Polen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Medlemmer af det nye liberale parti, Palikot-bevægelse, vil fredag ryge en joint i det polske parlament Sejmen.


  Formanden for Palikot-bevægelse, Janusz Palikot, har meddelt, at medlemmer af hans parti vil dele en joint i parlamentet, som led i en kampagne for at afkriminalisere brugen af hash i Polen.

  Udfordring af lovgivning

  Formålet med den lille demonstration er, at teste om de nye love der blev indført sidste år, som giver mulighed for straffrihed ved besiddelse af bløde stoffer, til eget brug, også praktiseres.

  – Vi vil invitere repræsentanter for Fri Hash-kampagner til at være med, og ryge en joint, for at se om loven er god nok, eller om der kræves ændringsforslag, sagde den liberale formand torsdag.

  Fri hash

  Palikot-bevægelsen vil have bløde stoffer legaliseret. Hans tidligere partiformand, statsminister Donald Tusk, sagde før valget, at han ikke går ind for en legalisering af hash og andre bløde stoffer.