Indsamling af underskrifter foran præsidentpaladset

  Underskriftindsamling_foran_præsidentpaladset_Polen_polennu

  I et telt skråt overfor præsidentpaladset i Warszawa, forsøger tilhængere af Kaczynski nu at indsamle underskrifter for at få en ny international undersøgelse af Smolensk-ulykken. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Tilhængere af Kaczynski og PiS-partiet, har opstillet en bod foran præsidentpaladset, hvor de kræver en ny Smolensk-undersøgelse.


  I et lille telt, skråt over for det polske præsidentpalads og på Polens dyreste gade, har tilhængere af Lov og Ordenpartiet (PiS) taget opstilling.

  Ny undersøgelse

  Formålet er at indsamle underskrifter for, at få gennemført en international undersøgelse af omstændighederne, da Polens præsident Lech Kaczynski og 95 andre højtstående polakker omkom i præsidentens fly ved Smolensk Lufthavnen i Rusland, den 10. april sidste år. Anledningen var markeringen af 70 året for Katyn.

  Ikke piloten

  Underskrift indsamlerne mener at de russiske myndigheder, den polske statsminister, forsvarsminister, udenrigsminister og andre, er ansvarlige for ulykken, og ikke piloten og vejret som de officielle polske og russiske rapporter peger på.

  Trods et stort antal turister i Warszawa har ikke mange besøgt det nye telt. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor mange underskrifter der er blevet indsamlet.