Indvandrere fra Polen og andre EU-lande gavner Englands økonomi

  london-skyline

  London har tiltrukket masser af polske immigranter, siden polen blev medlem af EU. Arkivfoto


  LONDON: Indvandrere fra Polen og andre nye EU-lande bidrager positivt til Englands økonomi med fem milliarder pund om året, konkluderer rapport fra University of London.


  Polakker og borgere fra andre nye EU-lande, der slår sig ned i England, betaler langt mere i skat, end de modtager i sociale ydelser.

  En ny rapport fra University of London viser, at indvandrerne årligt bidrager netto til den engelske økonomi med ca. fem milliarder pund (ca. 48 mia. kr.). Det skriver thenews.pl.

  Positivt bidrag

  Rapporten viser også, at immigranterne er bedre uddannet end den gennemsnitlige englænder. 25 procent af de polakker, der arbejder i England, har en universitetsuddannelse.

  – I den offentlige debat om indvandring har der været udtrykt stor bekymring for, om immigranterne bidrager, som de skal, til skatte- og velfærdssystemet. Vores nye analyse tegner et positivt billede af det samlede skattebidrag, som de nye indvandrergrupper yder, særligt immigranterne fra EU, siger en af rapportens medforfattere, professor Christian Dustmann.

  Rapporten blev offentliggjort onsdag og kommer midt i en ophedet, britisk debat om tilhørsforhold til EU og indvandring fra de nye EU-lande.