em_2016_haandbold_gdansk_lars_moller_fans

Danskerne havde indtaget et sørøverskib i forbindelse med den danske invasion i Gdansk i januar, hvor der blev spillet dansk musik. Skibet blev stillet til rådighed af de lokale myndigheder, som det var et af de mange samlingssteder for danskerne i Gdansk. Foto: Lars Møller.


GDANSK: Der er ingen tilfælde med danskere i politiets rapporter fra januar under EM i håndbold (EURO 2016), viser opgørelse fra politiet i Gdansk.


En uge i januar var havnebyen Gdansk udsat for en ren dansker invasion under EM i håndbold, hvor Danmark havde base i de indledende kampe.

6.000 danskere

De lokale myndigheder skønner, at 6.000 danskere var i Gdansk for at se Danmarks håndboldherrer spille om EM medaljer. Men der er ikke optaget rapporter med danskere og der har ikke været tilfælde, der krævede politiets mellemkomst, oplyser myndighederne i Gdansk.

SE FOTO
polennu.dk: Danske fans i Gdansk

Flest fra Danmark

– De fleste håndboldfans kom fra Danmark, og jeg kan sige med stor tilfredshed, at de danske fans nød deres ophold i Gdansk på en sjov, ansvarlig og sikker måde, siger Ord Aleksandra Siewert, der er talsmand for politiet i Gdansk til polennu.dk.

– Vi havde ikke nogen alvorlige hændelser med danskere i den tid, hvor danske hold spillede i Gdansk, siger politiet.

Dansk i Gdansk

Mange af de danske fans brugte de håndbold-frie dage til at besøge nogle af de mange seværdigheder i Gdansk området, eller nogle af de mange dansker-restauranterne i byen, der også omfattede et sørøverskib.

LÆS MERE
gdansknu.dk: Introduktion til Gdansk

.