Ingen grund til øget terror-alarm i Polen

  Polsk_politi_antiterrorøvelse_2010

  Trods advarsler fra USA om terror i Europa, ser Polen ingen grund til at øge sikkerhedsniveauet. Anti-terrorberedskabet er på plads efter de kendte trusler, og der er ingen nye oplysninger, der giver grund til at skærpe sikkerheden, oplyser den polske statsminister Donald Tusk. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk har ikke fået oplysninger, der gør at Polen vil hæve sit anti-terror-beredskab.


  Polen øger ikke sikkerheden i landet, selv om det amerikanske udenrigsministerium har anmodet amerikanere i udlandet om, at være særlig opmærksomme på terrorangreb i Europa.

  Den polske statsminister, Donald Tusk, har nemlig ingen planer om at øge sikkerhedsniveauet i Polen.

  – Jeg har ikke modtaget oplysninger om, at der er en øget terrortrussel rettet mod Polen, sagde den polske regeringsleder Donald Tusk til det polske nyhedsbureau PAP i Gdansk i går.

  Ingen ny trussel

  – I øjeblikket ser vi ingen grund til at forhøje sikkerhedsniveauer i Polen, siger oberstløjtnant Katarzyna Koniecpolska, der er talskvinde for det nationale sikkerhedskontor ABW.

  – I tilfælde af, at vi får nye oplysninger der begrunder et øget sikkerhedsniveau, vil vi naturligvis træffe passende foranstaltninger, tilføjede talskvinden.

  USA mistanke om angreb

  De amerikanske advarsler går ud på, at et Al-Qaeda angreb som det i Mumbai, hvor flere bomber eksplodere flere steder samtidigt i nærheden af hinanden, er under forberedelse i Europa.

  USA mener, at grupper i Nordafrika og Pakistan vil gennemføre et lignende angreb og konkret nævnes Frankrig, Tyskland og Storbritannien.

  Tortur i Polen

  Mistanken og flere indikationer om, at terrormistænkte er blevet tortureret i et hemmeligt CIA- fængsel i det nordlige Polen, har øget terrortruslen mod landet, mener Andrzej Mroczek, Terrorstudierne, Warszawa Universitet.

  Op på listen

  – Vi er hoppet et par trin op på listen over mulige terrormål for fundamentalister. Vi er nødt til at være forberedt på flere angreb på polske militære missioner i udlandet, og tage højde for gengældelsesaktioner på polsk jord, siger Mroczek til polsk radio.