Ingen udsigt til partilederdebat før parlamentsvalg

Der bliver formentlig ingen partilederdebat med to af valgets hovedpersoner. Regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski, vil hellere mødes med en tysk politiker end med oppositionsformanden Donald Tusk. Foto: PiS.

LODZ: Mandag er der planlagt partilederdebat på det regeringskontrollerede TVP, men intet tyder på at de to vigtigste formænd deltager.

LÆS  Polens regering vil hæve mindstelønnen næste år

Der er planlagt partilederdebat mandag, forud for parlamentsvalget søndag den 15. oktober i Polen. Selv om flere meningsmålinger viser, at polakkerne gerne ser en debat mellem lederen af regeringspartiet og det største oppositionsparti; Jaroslaw Kaczynski (PiS) og Donald Tusk (PO), så er der intet der tyder på at det vil ske.

De frie medier har tidligere inviteret Donald Tusk og Jaroslaw Kaczynski til direkte debat, men det er blevet afvist af Jaroslaw Kaczynski. Donald Tusk vil gerne mødes med regeringspartiets formand.

Regeringskontrolleret partilederdebat

Mandag er der partilederdebat – eller Valgdebat – på den regeringskontrollerede tv-station TVP. Det er ikke afklaret, hvem der deltager.

Jaroslaw Kaczynski blev efter et møde i Lodz spurgt, om han vil stille op til debat med Donald Tusk. I første omgang undlod regeringspartiets formand at svare, men efter at få stillet spørgsmålet igen, svarede han, at han hellere vil mødes med den tyske politiker Manfred Weber fra Det Europæiske Folkeparti (EPP), som Donald Tusk parti er en del af. Derefter satte Jaroslaw Kaczynski sig ind i den ventende limousine.

Medlemmer af regeringspartiet har længe hævdet, at det er fra Manfred Weber, at Tusk modtager sine “instruktioner” om hvad han skal gøre i Polen.

Ifølge en meningsmåling i wp.pl, vil 70 procent af polakkerne have en direkte debat mellem Jaroslaw Kaczynski og Donald Tusk. Men intet tyder på, at det vil ske efter Jaroslaw Kaczynskis udtalelse i Lodz.

Ingen debat mellem valgets to hovedpersoner

 

LÆS  Polens regering vil hæve mindstelønnen næste år

LINK: Ingen debat mellem valgets to hovedpersoner

 

 

LÆS  USA: Vores interesse er et frit og demokratisk valg