International filmfestival igang i Warszawa

  bning_filmfestival_Warszawa

  Den international filmfestival i Warszawa begyndte i dag, og det er den 28. udgave. Sidste år deltog over 100.000 i festivalen. PR-foto.


  WARSZAWA: Over 200 film bliver præsenteret under den 28. Warszawa Filmfestival, der er begyndt i dag. Sidste år deltog over 100.000.


  Warszawa Filmfestival står på listen over de 14 mest prestigefyldte filmfestivaler i verden ved siden af festivalerne i Cannes, Berlin, San Sebastian osv. Listen er lavet af den internationale sammenslutning af filmproducenter, der har peget på Warszawa siden 2009.

  50 lande

  Filmene der vises under festivalen kommer fra 50 lande. Nogle af dem har europæisk- eller verdenspremiere. Der kommer også 120 udenlandske instruktører og skuespillere for at møde publikum og diskutere filmene.

  Forskellige konkurrencer

  Festivalen er opdelt i 5 kategorier: International konkurrence, dokumentarfilm, kortfilm, ”1-2” konkurrence for debutanter og ”Fri ånd” konkurrence. Der er ligeledes 5 almindelige sektioner, hvor der bl.a. præsenteres filmene der er udvalgt af andre international festivaler.

  Internationale stjerner

  Festivalen åbner med den polske instruktør Andrzej Jakimowskis film ”Imagine”.

  Blandt festivalens stjerner er bl.a. Peng Lei, Zhanga Yimou, Jesper Ganslandt, Paul van der Oesta, Tudor Giurgiu og Morgan Spurlock.

  Alle forevisningerne finder sted i centrum af Warszawa.

  Festivalen fortsætter frem til 21. oktober.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Festivalens hjemmeside