International William Shakespeare festival i Gdansk

  Forberedelserne_er_igang_til_året_Shakespeare_festival

  Forberedelserne til årets William Shakespeare festival er i fuld gang i Gdansk – byen som den verdensberømte britiske forfatter og teatermand besøgte ofte. Arkivfoto.


  GDANSK: Den verdensberømte britiske forfatter og skuespiller, William Shakespeare, besøgte Gdansk flere gange, mens han levede. Til sommer er der stor international festival i byen.


  Gdansk bliver vært for en stor international Shakespeare festival til sommer – den største nogen sinde.

  Siden 1993

  Siden 1993 har en årlig Shakespeare festival fundet sted i havnebyen, Gdansk, under navnet ’Shakespeare dage’. Men i 1997 skiftede ’dagene’ til en regulær festival med deltagelse af Shakespeare-ensembler og Shakespeare-interesserede fra hele verden til den polske by. Polakkerne har deres eget navn og stavemåde for den store britiske forfatter, nemlig Szekspirowski (Shakespeare).

  Shakespeare og Gdansk

  Da William Shakespeare levede for fire hundrede år siden, var Gdansk også en vigtig international handelsby, og dengang med en stor britisk befolkningsgruppe. Af historiske dokumenter fremgår det, at den britiske teaterberømthed William Shakespeare besøgte Gdansk mere end 25 gange i løbet af hans liv.

  Mødested

  Shakespeare festivalen i Gdansk er blevet et mødested og en central begivenhed både for udøvere og tilhængere af Shakespeares forestillinger. Ensembler fra hele Europa, fra USA og fra Rusland rejser til Gdansk for at deltage i festivallen, som i år gennemføres mellem den 29. juli og 7. august.

  Foruden en lang række forestillinger, rummer festivallen et helt uddannelses-forløb, som er rettet mod unge skuespillere og ensembler. Shakespeare Festivallen arrangeres af Gdansk Shakespeare Teater.

  Attraktiv pris

  Ved festivallen til sommer bliver der opført forestillinger fra lande som Tyskland, England, Frankrig, Sverige, Norge, Rusland, Polen og flere andre lande.

  En jury udvælger én af disse mange forestillinger, som herefter får en pris for: Bedste dramatiske iscenesættelse af et Shakespeare-værk.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Shakespeare festival 2011