Israels regeringschef har åbnet ny udstilling i Auschwitz

  Donald_Tusk_Israel_statsminister_Auscwitz_Polen_polennu

  Auschwitz, der hvert år bliver besøgt af mere end en million mennesker, fik i denne uge en ny fast multimedie-udstilling, der blev indviet af den israelske regeringschef Netanyahu, der er på officielt besøg i Polen. Her sammen med sin polske kollega Donald Tusk. Foto: Netanyahu Press.


  OSWIECIM: Den nye multimedie-udstilling ”Shoah” blev torsdag åbnet af Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, i Auschwitz ved Krakow.


  Israels statsminister, Benjamin Netanyahu er på officielt besøg i Polen, hvor han blandt andet har samtaler med sin polske kollega, Donald Tusk. De to statsministre var torsdag i Auschwitz, hvor den israelske regeringschef indviede en ny multi-media udstilling, Shoah, og takkede Polen for at værne om mindet fra holocaust.

  Fra verden største museum

  Udstillingen og multimedia-showet Shoah, der er lavet af verdens største holocaust-museum, Yad Vashem i Jerusalem, har været fire år under vejs. Gennem brug af moderne multimedia fortæller udstillingen flere aspekter af den jødiske historie før krigen, og udryddelsen af de tyske nazister under Anden Verdenskrig. Den nye udstilling erstattet en tidligere, der blev produceret i 1970’erne.

  Tematiske gallerier

  Udstillingen er opdelt i gallerier, der blandt andet skildrer jødernes liv før krigen, den nazistiske ideologi og udryddelsen af jøder i de europæiske lande, der var besat af tyskerne. En del af udstillingen fortæller også beretninger fra de få som overlevede.

  Børnetegninger

  Et af gallerierne er tilegnet de 1,5 millioner jødiske børn, der blev dræbt under Anden Verdenskrig. Den israelske kunstner Michal Rovner har brugte børnetegninger der er lavet af jødiske børn, før de blev myrdet af nazisterne. Tegningerne viser børnenes leg, krigen, livet i ghettoerne og døden, der mødte dem overalt.

  – Jeg ville vise, hvem de børn var. De efterlod sig intet. Det er ligesom de helt er blevet slettet fra verden, sagde Rovner om sin installation under åbningen af udstillingen, der blev gennemført under et stort sikkerhedsopbud.