Japansk-polsk flåde-øvelse i Østersøen

  Japansk_krigsskib_i_Gdynia_i_Polen_(4)

  Japanske flådefartøjer lagde for første gang i historien til kaj i Polen i tirsdags. Foto:Dorota Nelke.


  GDYNIA: For første gang i historien gennemføres en fælles japansk-polsk flåde-øvelse i weekenden.


  Tre japanske flådefartøjer lagde tirsdag til kaj i havnebyen Gdynia i det nodlige Polen. De skal i weekenden deltage i en fælles japansk-polsk flådeøvelse.

  Destroyer og skoleskibe

  Flådefartøjerne er to skoleskibe Kashima og Shirayuki og en destroyer Isoyuki. De tre skibe rummer en samlet besætning på 700 japanske officerer, der er under uddannelse.

  Forsvarsminister tog imod

  Polen forsvarsminister Tomasz Siemoniak mødtes onsdag med kontraadmiral Fumiyuki Kitagawa, der har kommandoen over de japanske skibe.

  – Polen er meget interesseret i et tæt samarbejde med Japan på en række områder. Vi er interesserede i japanernes erfaringerne inden for missilskjold, og vi har aftalt at lade ekspertgrupper mødes om dette emne, sagde forsvarsministeren efter mødet.

  Besøg i Japan

  Siemoniak var på officielt besøg i Japan i marts som den første polske forsvarsminister nogen sinde. I weekenden vil de to lande for første gang gennemføre en fælles flådeøvelse, der skal foregå i Østersøen.

  Styrket polsk forsvar

  Ministeren lovede samtidig pressen, at planerne om at modernisere det polske forsvar står ved magt. Ifølge planerne skal der frem mod 2030 ske en styrkelse af luftforsvaret, flåden og forsvarets mobilitet gennem køb af flere helikoptere.

  30.000 sømil

  De japanske flådefartøjer er på en længere rejse på i alt 30.000 sømil og skal besøge 18 forskelige lande under de unge officerers praktikforløb.