Jaroslaw Kaczynski har stævnet Donald Tusk

Donald Tusk Kaczynski
Partileder Jaroslaw Kaczynski har stævnet sin kollega Donald Tusk, fordi Tusk har skrevet, at Kaczynski mener at valget i USA var manipuleret. Det afviser Kaczynski, der var nært tilknyttet tidligere præsident Donald Trump. Jaroslaw Kaczynski har også anlagt sag mod Lech Walesa for udtalelser om Smolensk ulykken, og senest nu også en journalist, der hævder at Kaczynski er homoseksuel. Arkivfoto.

WARSZAWA: Partiformand Jaroslaw Kaczynski har stævnet partiformand Donald Tusk på grund af et opslag på Twitter.

LÆS  Polens præsident og regering giver jagerfly til USA

Partiformand og vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski har stævnet partiformand Donald Tusk, fordi han ikke har trukket et Twitter-opslag tilbage og undskyldt.

I et tweet den 19. april skrev Donald Tusk blandt andet, at Kaczynski mener det amerikanske valg var manipuleret (ligesom Donald Trump, red.) og at den polske statsminister støtter Le Pen til præsidentvalget i Frankrig. Han skriver også, at Ungarn vil have ophævet sanktionerne mod Rusland, og at PiS-regeringen vil sælge store dele af den polske olieindustri til Ungarn.

Donald Tusk fik 24 timer

Kaczynski ville have en undskyldning, og gav Donald Tusk 24 timer til at fjerne Twitter-opslaget. Kaczynski kræver også 10.000 zloty i kompensation, der skal gives til ukrainske flygtninge. Men Tusk har ikke reageret, og ifølge det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP, har Kaczynski nu fået sendt en stævning til Donald Tusk.

Jaroslaw Kaczynski kræver, at Donald Tusk offentliggør følgende tekst:

– Jeg undskylder over for Jarosław Kaczynski, fordi jeg i mit indlæg på Twitter fra den 19. april 2022 fejlagtigt skrev, at han mener at valget i USA var manipuleret. I virkeligheden har Jarosław Kaczynski aldrig haft det synspunkt, og dermed har jeg ubegrundet krænket hans gode navn.

Kaczynski kræver desuden, at Donald Tusk ikke må kommentere sagen yderligere.

Flere sager

I sin tid som partileder har Jaroslaw Kaczynski indledt eller været årsager til en lang række juridiske konflikter, ikke mindst med EU. Og herunder også konflikter, om manglende uafhængighed i det polske retsvæsen.

LÆS  Kaczynski: Polske kvinder drikker for meget til at få børn

Lech Walesa og Kaczynski

Tidligere præsident Lech Walesa blev i en anden retssag anlagt af Jaroslaw Kaczynski, frikendt for at sige at Jaroslaw Kaczynski er mental forstyrret. I samme retssag blev Lech Walesa dømt til at give en undskyldning for at hævde, at Jaroslaw Kaczynski var skyld i hans bror – præsident Lech Kaczynski og 95 andres død – i Smolensk den 10. april 2010.

LÆS  Polens nationale fodbold stadion lukket før VM-kamp

Trods dommen, har Lech Walesa ikke givet Jaroslaw Kaczynski en undskyldning, og det kommer han heller ikke til, har Walesa tidligere sagt til polennu.dk.

 

Frikendt for at kalde Kaczynski psykisk syg

 

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

Donald Tusk giver undskyldning til Jaroslaw Kaczynski