Jaroslaw Kaczynski smider tre ledende PiS-medlemmer ud

  Jaroslaw__Kaczinsky_smider_tre_ledende_partimedlemmer_ud_polennu

  Jaroslaw Kaczynski har som formanden for Lov og Retfærdighedspartiet tabt seks valg i træk. Radio Maria og kirken er ved at miste tilliden til Kaczynski, hævder flere polske iagttagere. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Næstformanden og to medlemmer af Lov og Retfærdighedspartiet i Europaparlamentet, blev sent fredag ekskluderet fra partiet.


  Tre medlemmer er smidt ud af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) efter at have kritiseret partiets leder, Jaroslaw Kaczynski. Og det er tre ledende medlemmer, der har fået det røde kort.

  Populær næstformand

  Den populære næstformand og tidligere justitsminister Zbigniew Ziobro er den mest kendte, og de to andre er medlemmer af Europaparlamentet for PiS: Jacek Kurski og Tadeusz Cymanski.

  De tre kritikere har krævet mere demokrati i ledelsen af partiet, oven på seks valgnederlag i træk med Kaczynski-brødrene i spidsen. Jaroslaws bror, tidligere præsident Lech Kaczynski, døde sidste år 10. april i en flyulykke ved Smolensk i Rusland.

  Stort flertal

  PiS-partiets talsmand Adam Hofman sagde fredag aften, at et stort flertal i partiets ledelse, havde stemt for eksklusionen af de tre. Ziobro sagde, at beslutningen var “til skade for de højreorienterede”, og at han vil appellere afgørelsen.

  – Det er en dårlig dag for det polske højre, siger den tidligere næstformand.

  Støtte fra Radio Maria

  Det ventes at de ekskluderede medlemmer får støtte fra Radio Maria, som er en vigtig radiostation for PiS-partiet. Det virker som om, at frustrationen over de mange valgnederlag, nu har skabt kaos i relationerne mellem kirke og PiS-partiet. Kirken har endnu ikke reageret på eksklusionerne.

  Eksklusionen gælder i to år.