Tygmont_jazzklub_Warszawa
WARSZAWA: Den hotte jazzklub Tygmont i den polske hovedstad, er udråbt til at være blandt de 100 bedste jazz-steder i verden. Bedømmelsen kommer fra det amerikanske Down Beat Magazine.
LÆS  Warszawa borgmester hos dansk ambassadør


Det amerikanske musik-magasin Down Beat Magazine har udråbt Tygmont jazz-klubben i Warszawa, til at være blandt verdens 100 bedste. I begrundelsen skriver magasinet, at :

’den lille trækælder er grundstammen i Warszawas jazz miljø, og med et program der hovedsagligt omfatter polske stjerner, og med ugentligt danseaftner og som en af drivkræfterne bag festivalen Polens Jazz Forum’.

10 år med jazz

Down Beat Magasinets anbefaling af jazzstedet Tygmont, falder sammen med 10-årsdagen for stedet. Det blev grundlagt den 27. januar 2001 af to jazz-entusiaster – Marek Karewicz, der er fotograf og arrangør af jazz-koncerter og Krzysztof Boguszewski, der var kandidat på Warszawas Teknologiske Universitet.

International jazz

Jazz-klubben Tygmont har tiltrukket alle berømthederne indenfor polsk jazz. Bl.a. Namyslowski, Karolak, Nahorny, Muniak, og Dudziak. Også en lang række udenlandske kunstnere har besøgt den berømte jazz-klub i Warszawa.

LÆS  USA advarer om vold i Warszawa på søndag
LÆS  Seks mennesker brændt inde i Warszawa