Julefærge til Polen fra Danmark

  Kolobrzeg-Bornholm_Danmark_Polen_EM_færge_Martin_Bager_polennu

  Færgen Jantar tager på en særlig juletur lørdag den 29. november fra Nexø på Bornholm til Kolobrzeg i Polen. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  NEXØ: En særlig julefærge, Jantar, tager på en særlig julesejlads fra Danmark til Kolobrzeg i Polen den 29. november.


  Som noget nyt tilbyder det polske rederi Zegluga Kolobrzeska nu en særlig julesejlads til Polen. Selskabet sejler normalt kun mellem Polen og Danmark i sommerperioden, skriver Bornholm Tidende.

  Først shopping

  Der er kun 90 km mellem Bornholm og Polen, og rederiet tilbyder en særlig julesejlads lørdag den 29. november. Der er afgang fra Nexø klokken syv om morgenen, og færgen er i Polen lige før middag, og så er der bustransport til Atrium, der er det største shoppingcenter i regionen. Centret ligger i Koszalin, der er venskabsby med danske Gladsaxe. Af salgsmaterialet fremhæver rederiet, at julegaverne kun koster det halve i Polen.

  Fodbold-byen

  Senere på dagen kører bussen til Kolobrzeg, byen hvor det danske landshold boede under EM 2012 i fodbold. Byen er en gammel hæderkronet kurby, og er i dag mest et ferieparadis for unge mennesker med hang til fest og ballade. Klokken otte om aftenen sejler katamaranfærgen Jantar atter tilbage til Bornholm.

  Turen vil kun blive gennemført hvis der bliver solgt et hundrede billetter, der kan købes hos Bornpol.

  Færge til Polen

  Der findes adskillige færgeforbindelser fra Syd-sverige til Polen med flere daglige afgange. Oplysninger om færge til Polen kan fås hos Polen Go i Valby.