julemarked_warszawa_gamle_bydel_torv_jul_polennu
WARSZAWA: Hovedstaden i Polen er kåret som den femte bedste by til jule-shopping i Europa, skriver det britiske magasin The Sun. Der er julemarkeder i de fleste større polske byer.
LÆS  Nye afsløringer om Kaczynski-misbrug af statens fly


Det britiske magasin The Sun har kåret den polske hovedstad Warszawa til at være den femte bedste destination til juleshopping.

Tre julemarkeder

Warszawa er kendt for tre julemarkeder. I den Gamle Bydel er der marked på Torvet, hvor der også er en skøjtebane, og på pladsen foran Kongeslottet ikke langt fra Torvet. Men også på pladsen rundt om Kulturpaladset ved Warszawa Hovedbanegård er der et stort julemarked. De er alle tre med i bedømmelsen af det britiske magasin. I Warszawa åbner julemarkederne den 27. november og fortsætter frem til den 6. januar.

Julemarkeder i Polen

Men det er ikke bare den polske hovedstad, der er berømt for sine julemarkeder. Sådan er det i en lang række byer i Polen, men der er store forskelle på hvornår de begynder og slutter.

I Krakow begynder julemarkederne dagen efter Warszawa, men pakker sammen igen allerede 2. juledag, den 26. december. I Gdansk begynder julemarkederne den 5. december og fortsætter frem til den 23.

Jul i kulturby

I Wroclaw, Europæisk Kulturby i 2016, begynder julemarkederne den 20. november og slutter som i Gdansk dagen før juleaften. I Poznan begynder markederne den 5. december og fortsætter frem til den 22. december.

Varm øl og honningkager

Blandt de oplevelser, som anbefales af The Sun, er de traditionelle polske honningkager og varmt, krydret øl, som kan købes på de polske julemarkeder sammen med gløgg, ristede pølser og røget ost.

LÆS  Borgmester i Warszawa fundet efter første runde

LÆS MERE
Polens Turistorganisation (PTO): Julemarkeder i Polen 2015

LÆS  Borgmester i Warszawa fundet efter første runde