Julemarkeder i Warszawa er de femte bedste i Europa

  julemarked_warszawa_gamle_bydel_torv_jul_polennu

  Torvet i Warszawas Gamle Bydel er blandt de tre steder i Polens hovedstad, hvor der er julemarkeder som roses af det britiske magasin. Der er julemarkeder overalt i Polen, men der er store forskelle på hvornår de åbner og lukker. Foto: PTO.


  WARSZAWA: Hovedstaden i Polen er kåret som den femte bedste by til jule-shopping i Europa, skriver det britiske magasin The Sun. Der er julemarkeder i de fleste større polske byer.


  Det britiske magasin The Sun har kåret den polske hovedstad Warszawa til at være den femte bedste destination til juleshopping.

  Tre julemarkeder

  Warszawa er kendt for tre julemarkeder. I den Gamle Bydel er der marked på Torvet, hvor der også er en skøjtebane, og på pladsen foran Kongeslottet ikke langt fra Torvet. Men også på pladsen rundt om Kulturpaladset ved Warszawa Hovedbanegård er der et stort julemarked. De er alle tre med i bedømmelsen af det britiske magasin. I Warszawa åbner julemarkederne den 27. november og fortsætter frem til den 6. januar.

  Julemarkeder i Polen

  Men det er ikke bare den polske hovedstad, der er berømt for sine julemarkeder. Sådan er det i en lang række byer i Polen, men der er store forskelle på hvornår de begynder og slutter.

  I Krakow begynder julemarkederne dagen efter Warszawa, men pakker sammen igen allerede 2. juledag, den 26. december. I Gdansk begynder julemarkederne den 5. december og fortsætter frem til den 23.

  Jul i kulturby

  I Wroclaw, Europæisk Kulturby i 2016, begynder julemarkederne den 20. november og slutter som i Gdansk dagen før juleaften. I Poznan begynder markederne den 5. december og fortsætter frem til den 22. december.

  Varm øl og honningkager

  Blandt de oplevelser, som anbefales af The Sun, er de traditionelle polske honningkager og varmt, krydret øl, som kan købes på de polske julemarkeder sammen med gløgg, ristede pølser og røget ost.

  LÆS MERE
  Polens Turistorganisation (PTO): Julemarkeder i Polen 2015