Kaczynski og statsministeren flyver til Kiev i dag

Kaczynski i Kiev
Polens statsminister og vicestatsminister flyver i dag til den ukrainske hovedstad Kiev, trods krigen i Ukraine. På billedet er det dog kun vicestatsminister og partiformand Jaroslaw Kaczynski der er ude at flyve. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski og statsminister Mateusz Morawiecki flyver til Kiev i dag.

LÆS  Præsident: Ukraine må gerne følge undersøgelserne

Polens statsminister Mateusz Morawiecki og vicestatsminister og PiS-formand Jarosław Kaczynski flyver til Kiev tirsdag. De rejser som en officiel delegation fra EU, og før følge af regeringslederne fra Tjekkiet og Slovenien.

I Kiev skal de i dag mødes med Ukraines præsident, Volodymyr Zelensky, og regeringslederen Denys Shmyhal.

Regeringschefer i Kiev

Besøget med repræsentanterne for den polske, tjekkiske og slovenske regering er aftalt med EU-præsident Charles Michel og formanden for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen. Ifølge den polske regerings pressetjeneste er formålet med besøget at vise EU’s utvetydige støtte til Ukraines suverænitet og uafhængighed. Med sig har de også tilsagn om mere støtte til Ukraine.

Det internationale samfund er informeret om delegationsbesøget gennem de internationale organisationer, herunder også FN.

Russiske tropper besatte i strid med internationale aftaler Ukraine den 24. februar.

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.

LINK: Statsministeren hjemmeside

LÆS  Polen vil ikke stoppe import af gas fra Rusland

LÆS  Præsident: Ukraine må gerne følge undersøgelserne