Valuta:100 PLN koster 173,92 DKK
Fredag 22 november 2019

Kaczynski støtter biskops kamp mod homoseksuelle

Jaroslaw Kaczynski er rundt på såkaldte picnic valgmøder rundt om i Polen. Søndag sagde han, at han fuld ud støtter ærkebiskoppen i Krakows kamp mod homoseksuelle. Biskoppen er blevet blokeret af Youtube for hadefuldt indhold. Arkivfoto.
LivsstilKRAKOW: Selv om Polens stærke partiformand Jaroslaw Kaczynski selv har optrådt i homoseksuelle kredse, støtter han nu åbent den Youtube-blokerede ærkebiskop i Krakow og hans rabiate ytringer mod homoseksuelle.
Af: Jens Mørch
18. august 2019 - 20:08

Polens stærke partiformand Jaroslaw Kaczynski, har taget endnu et skridt væk fra de værdier, der er gældende for EU-samarbejdet. Omgivet af søde små polske piger i folkedragter, optrådte formanden for regeringspartiet ved en såkaldt PiS-picnic i det sydøstlige Polen søndag.

Ærkebiskop blokeret

Her tordnede han imod regnbuebevægelserne, og kom med en direkte støtteerklæring til den Youtube blokerede biskop i Krakow med hans hadfyldte ytringer om homoseksuelle og andre minoriteter. Youtube har blokeret for biskoppens tv-klip, og har direkte truet Radio Maria, som har produceret indslaget, med helt at lukke af for mediehuset kanal, hvis der fortsat optræder hadfyldte indlæg.

LÆS OGSÅ
polennu.dk: Fjerner hadefilm med polsk katolsk biskop

Advarer mod fremmede

Jaroslaw Kaczynski takkede ærkebiskoppen for hans seneste prædikener, hvor han betegner LGBT-bevægelserne som en pest der truer Polen.

- Det er vigtigt at beskytte Polen mod de mennesker i vores land, der ønsker at påvirke vores familier, vores skoler, vores liv... og som truer med at fjerne vores kultur og frihed... og for at underminere alt det, der er normalt, sagde regeringspartiets formand.

- Vi vil ikke tillade, at polske familie bliver ødelagt, at polske børn bliver moralsk fordærvet, seksualiseret… fra de går i børnehave, og at de får hele deres barndom ødelagt, sagde Kaczynski.

Pædofili kommer fra homobevægelserne

Det er ikke nyt, at Jaroslaw Kaczynski kommer med fjende og skræmmebilleder overfor polakkerne. På et tidligere konvent, lige efter at en dokumentarfilm havde udstillet den omfattende pædofili-plage i den katolske kirke, sagde Kaczynski at det var LGBT og regnbuebevægelserne der havde forurenet den katolske kirke med pædofile præster.

For få år siden sagde Jaroslaw Kaczynski, at det i Danmark var tilladt at have sex med børn, hvis blot de var fyldt 12 år.

Manglende erkendelse

For mange i Polen har Jaroslaw Kaczynskis hadefulde ytringer mod homoseksuelle, vakt anledning til en del undren. Det er nemlig en kendt sag, at Jaroslaw Kaczynski selv var yderst aktiv i homo-miljøerne i Warszawa i 1970erne og 1980erne. I begyndelsen af 1990erne, mens han arbejdede for Lech Walesa, havde Jaroslaw Kaczynski en fast mandlig partner. Jaroslaw Kaczynski, der hylder de polske katolske traditionelle familieværdier, bor selv privat i et hus i Warszawa sammen med sine to katte. Han har ingen børn. Jaroslaw Kaczynski har aldrig offentligt erkendt at han er homoseksuel.

Tvivlsom famileekspert

Danuta Walesa, gift med tidligere præsident Lech Walesa som hun har fået otte børn sammen med, kaldte fornylig Jaroslaw Kaczynski for falsk.

- Hvordan kan han tale om hvad der er godt for polske børn og familier, når han ikke selv ved hvad det er, spurgte Danuta Walesa.

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 22. november 2019
03:00-06:00

Skyet

Skyet
1 °C

I dag, 22. november 2019
03:00-06:00

Skyet

Skyet
5 °C

I dag, 22. november 2019
00:00-06:00

Skyet

Skyet
7 °C

I dag, 22. november 2019
00:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
5 °C

I dag, 22. november 2019
00:00-06:00

Delvis skyet

Delvis skyet
9 °C