Kaos på de polske veje efter jule- og nytårsferie

  Sneskovle og saltmaskiner kæmper for at holde vejene farbare i Polen, men mange steder må de give op på grund af kraftig vind og fygning. Vejret har givet stort trafikkaos for hjemrejsetrafikken efter jule- og nytårsferien. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WROCLAW: I nat blev der målt temperatur ned til 18 minus grader, og på to døgn er 18 døde og 253 kvæstet i trafikken. Vejene er dækket af sne, og vejret hindrer mange polakker i at komme på arbejde.


  Den polske hjemrejse trafik efter jul og nytår, har sammen med kraftig sne og blæst i flere egne af Polen, skabt nærmest kaotiske tilstande i trafikken, siger talsmand Przemyslaw Rzezniewski fra det polske vejdirektorat til det polske nyhedsbureau PAP.

  18 døde

  Atten mennesker var indtil i går morges døde på de polske veje, og på to døgn er 253 blevet såret i 183 trafikulykker. Tallet er ikke overraskende højt, men myndighederne frygter at tallene vil stige markant efter natten til mandag, hvor temperaturen flere steder i Polen faldt til minus 18 grader.

  Kraftig blæst

  Sne, frostgrader og en kraftig blæst, gør det mange steder umuligt at holde vejene farbare. Men det er ikke kun vejret og kulden de polske myndigheder har problemer med.

  Fredag og lørdag afslørede det polske færdselspoliti 773 mennesker i at køre spirituskørsel.

  Værst i det centrale og sydlige Polen

  De vejrmæssigt værst udsatte områder i Polen er i det sydlige og i den centrale del af landet.

  Sneplove og saltmaskiner forsøger at holde vejene ryddet, men hæmmes mange steder af kraftig vind.

  Varmest ved vandet

  Den gennemsnitlige temperatur har i nat været minus 10 grader i Polen, mens der i de kystnære områder er mere lunt med temperaturer på minus 2 grader.

  Vejret de næste dage

  Polen slipper ifølge de fleste vejrudsigter for mere sne i de kommende dage, men temperaturerne vil forsat være meget lave og flere steder er det to-cifrede minus grader.

  Onsdag kommer der igen et omslag i vejret, så der på ny vil falde massive mængder af sne mange steder i Polen.