Københavns Drengekor synger i Wroclaw

  Københavns_drengekor_besøger_Polen

  Københavns Drengekor giver koncerter i Polen onsdag og torsdag. PR-foto.


  WROCLAW: Københavns Drengekor besøger Nedre Slesien i anledning af 47. Internationale Festival Wratislavia Cantans.


  Københavns Drengekor giver koncert på onsdag i Mariæ Kirkens Moder kirken i Dzierzoniow og torsdag i Universitetskirken i Wroclaw.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Københavns Drengekor

  Koret vil synge værker af Claudio Monteverdi, Morten Lauridsen, Heinrich Schütz, Anton Bruckner, Ferenc Liszt, Sergey Rachmaninov og Giovanni Pierluigi da Palestrina.

  Et kor med traditioner

  Domkirkekorene repræsenterer en af Europas ældste musiktraditioner. Københavns Drengekor, der blev grundlagt af Mogens Wöldike i 1924, er på nuværende tidspunkt det eneste domkirkekor i Skandinavien.

  Drengene får musik- og sangundervisning på Sankt Annæ Gymnasium i Valby.

  Prins Henrik

  Prins Henrik er korets protektor. Koret deltager i sin egenskab af kongeligt kantori i officielle begivenheder og kongelige besøg i udlandet, bl.a. Kronprins Frederiks vielsesceremonien med Mary Donaldson i 2004 i Københavns Domkirke og genbegravelsen af den russiske zarina Maria Fjodorovna, født som den danske prinsesse Dagmar, i Sankt Petersborg i 2006.

  Ebbe Munk

  Korets leder og dirigent er siden 1991 Ebbe Munk. Koret deltager i de vigtigste musikfestivaler og synger i de berømteste koncertsale og kirker i verden.

  EU-ambassadør

  I 2002 blev Københavns Drengekor af det Europæiske Korforbund (Fédération Européenne des Choeurs de l´Union) i Bruxelles udnævnt til den Europæiske Unions Ambassadør.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Festivalen (kun engelsk/polsk)