Kontroversielt trækors blev flyttet i morges

  Mindekorset_for_Smolensk_er_fjernet_fra_pladsen_foran_paladset

  Myndighederne fjernede her til morgen det trækors, der er opstillet af polske spejdere til minde om ofrene for Smolensk-tragedien. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk.


  WARSZAWA: Trækorset foran præsidentpaladset, der er opstillet til minde om Smolensk ofrene, er blevet fjernet her til morgen.


  Trækorset, der er opsat til minde om Lech Kaczynski og de 95 andre der omkom i Smolensk, er blevet flyttet til kapellet i paladset. Her bliver det stående, indtil det bliver muligt at opsætte det ved St. Anne’s kirke, som det hele tiden har været planen.

  På et pressemøde klokken 8 i morges, fortalte chefen for Præsidentpaladset, Jacek Michalowski, at korset var blevet flyttet her til morgen, og det vil blive indenfor i paladset, indtil det bliver muligt, at flyttet det til det faste og planlagte sted ved St. Anne ‘s kirke.

  Flytning forhindret

  Myndighederne har tidligere forsøgt at flytte korset fra pladsen foran Præsidentpaladset, men uden held. En gruppe af demonstranter, der kalder sig ’Forsvarer for Korset’, kræver at korset bliver stående, og politi og demonstranter er flere gange tørnet sammen foran korset. I august besluttede myndighederne, på grund af balladen, at udsætte flytningen.

  Det skete så overraskende her til morgen.
  Det ventes at flytningen af korset vil udløse ballade i den polske hovedstad.