Krakow smukkere end Paris, Venedig og Barcelona

  Krakow-en-af-verdens-smukkeste-byer-i-rejsemagasin-konkurrence

  “Charme og smuk arkitekture”- sådan beskriver turister Krakow. Foto: Martin Bager, polennu.dk


  KRAKOW: Næsten 80.000 læsere af et af verdens mest prestigefyldte rejsemagasiner Condé Nast Traveler har stemt om, hvilke byer der er verdens smukkeste.


  – Krakow kan prale med smuk arkitektur og charme, som efterlader gæsterne med noget, de altid vil elske og huske, skrev det amerikanske rejsemagasin Condé Nast Traveler i forordet til november udgivelsen. Magasinet, der er et af ​​de mest prestigefyldte i verden, offentliggjorde resultaterne af Reader Choice Awards 2013, der er en konkurrence for verdens smukkeste byer og øer og de bedste hoteller, ressorts, flyselskaber og krydstogtskibe.

  Rekordstort antal stemte

  Krakow var med i kategorien over smukkeste byer og fik en 15. plads sammen med Prag i Tjekkiet. I år stemte et rekordstort antallet læsere om prisen, og antallet af stemmer nåede næsten op på 80.000. Læserne skulle stemme om en lang række faktorer, blandt andet landskabets skønhed, beboernes venlighed, atmosfæren i byen samt indkvartering og restauranter. Ifølge turisterne har Krakow en hyggelige atmosfære og serverer fremragende mad til rimelige priser.

  Scorede højest på kulturelle begivenheder

  De turister, der havde besøgt Krakow, gav højest karakterer til de kulturelle begivenheder i byen (96,2 point), atmosfæren (89,5 point) og den høflighed og venlighed, man oplever som besøgende (82,5 point). Byen fik den laveste score i kategorien shopping med 67,4 point. I alt fik Krakow samlet 81,3 point ud af 100, det samme som Prag.

  Paris og Venedig bagud

  Foran Krakow og Prag var der 6 andre europæiske byer på listen. Firenze fik en andenplads, mens de andre topscorer var Budapest, Salzburg, San Sebastian, Rom og Sienna. I gengæld scorede Krakow bedre end klassiske turistbyer som Paris, Barcelona, Venedig og Sydney.

  Vinderen fra Mexico

  Verdens smukkeste by var ifølge ifølge læserne San Miguel de Allende i Mexico.