Krav om test og tvungen isolation ved indrejse  

isolation ved indrejse
Politiet kan udskrive bøder på 3.500 danske kroner, hvis ikke man overholder kravene til isolation efter indrejse til Danmark. De nye restriktioner er gældende fra midnat. Læs om de nye rejserestriktioner i artiklen. Foto: Politiet.

KØBENHAVN: Fra i dag skal alle rejsende til Danmark fremvise en vaccinations-attest og gå ti dage i isolation.


Danmark strammer restriktionerne ved indrejse fra udlandet. Det sker for at undgå spredning af nye smitsomme virus-varianter. De nye regler, der trådte i kraft midnat søndag, betyder at alle der rejser ind i Danmark, skal testes og efterfølgende isoleres. Med en særlig test, kan karantæne-perioden dog reduceres.

Ti dages isolation

Personer, der rejser til Danmark efter at have opholdt sig i udlandet, skal dels lade sig teste for COVID-19 i forbindelse med indrejsen, og dels gå i direkte i isolation i 10 dage efter. Man skal også i isolation selvom testen, der er taget i forbindelse med indrejsen til Danmark, er negativ.

Der er forskellige regler, alt efter om passere en landgrænse eller flyver til Danmark. Skal man over en grænse på jorden, skal man kunne fremvise en negativ test, der ikke er mere end 24 timer gammel. Resultatet af prøven skal fremgå af et dokument, der skal være enten på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk eller på et af de skandinavisk sprog. Børn under 15 år er fritaget for denne regel.

Se mere om proceduren ved de to forskellige indrejseformer herunder og gennem nedenstående link til myndighederne.

Udlændinge, der ikke har fast bopæl eller opholdstilladelse i Danmark, skal derudover fortsat have et anerkendelsesværdigt formål for at rejse ind i Danmark.

EKSTERNT LINK: Test og isolation ved indrejse til Danmark

Indrejse til Danmark corona-restriktioner

polennu.dk er et frit og uafhængigt medie. Vi har leveret daglige gratis nyheder til danskere, hver dag siden 2008. Vil du hjælpe os på vej gennem corona-krisen, abort-krisen, EU-krisen og
hvad der ellers rører sig i Polen?

Du kan støtte os økonomisk med enten
DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd, tak.