Krav: Polsk fagforening ud af europæisk samarbejde

fagforening duda_duda_pressmania
Formanden for den polske fagforening NSZZ Solidarnosc, Piotr Duda, har fået breve fra sin franske kolleger, om at afholde sig fra at støtte radikale kræfter i Frankrig. Nu kræves han og Solidarnosc smidt ud af det europæiske fagforeningssamarbejde. Her ses formand Duda sammen med præsident Andrzej Duda. Arkivfoto.

PARIS: Franske fagforeninger kræver at den polske fagforening Solidarnosc smides ud af den europæiske organisation af fagforeninger, ETUC.

LÆS  Intern strid i EU-toppen om penge til Polen

Fagforening ud af ETUC. Den europæiske organisationer for fagforeninger, ETUC, bekræfter overfor polennu.dk, at franske medlemmer af organisationen nu kræver, at de polske NSZZ Solidarnosc fagforeninger smides ud af det europæiske samarbejde.

Fem gange fransk fagforening

Det er de fem franske fagforeninger CFDT, CGT, FO, CFTC og Unsa der har klaget over, at polske Solidarnosc støtter den yderste højrefløj i Frankrig, Le Pen og andre radikale kræfter. Og det er i strid med ETUC-værdierne, og derfor kræver de nu at Solidarnosc smides ud af samarbejdet.

– Vi er forargede over, at navnet “Solidaritet” bliver brugt i Frankrig som et alibi for det ekstreme højre. Det er et forræderi mod den kamp, ​​vores fagforening førte sammen med jer for 40 år siden. Vi forstår ikke, hvad der er sket med “Solidaritet”. Kampen, der forenede os i fortiden, mod autoriteter og for den polske nations frihed, var fokuseret på fælles værdier. For os er disse værdier blevet forrådt, står der i et brev fra det franske LO til formanden for NSZZ Solidarnosc, Piotr Duda.

Pressechefen ved ETUC, Julian Scola, bekræfter overfor polennu.dk, at der nu er iværksat en proces, der kan betyde at Solidarnosc smides ud af det europæiske samarbejde. Nu skal parterne høres, og der udarbejdes en tidsplan for sagsbehandlingen af den franske klage.

Kaczynski støtte

Det er en kendt sag, at det nuværende NSZZ Solidarnosc er tilhænger af den højre nationalistiske Kaczynski-regering. Tidligere på året arrangerede Solidarnosc en demonstration foran EU-domstolen, fordi den ”blandede sig i indre polske anliggender”.

LÆS  EU-formand i Warszawa: Handling før penge

(Fortsætter under artikel)

Polsk fagforening vil have EU-domstolen lukket

Tidligere på måneden indkaldte den polske regering højre radikale kræfter i Europa til møde om fælles samarbejde. Heriblandt Le Pen og Viktor Orban.

Europæiske højreekstremister til møde i Polen

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  EU: Folk med afrikansk baggrund chikanes mindst i Polen