Landbrugsminister træder tilbage efter svinepest

  Landbrugsminister_træder_tilbage_i_Polen

  Stanislaw Kalemba meddelte torsdag, at han træder tilbage som minister. Foto: Polens landbrugsministerium.


  WARSZAWA: Polens landbrugsminister Stanislaw Kalemba trådte torsdag tilbage efter utilfredshed med håndteringen af svinepest i Polen


  Polens landbrugsminister Stanislaw Kalemba fra Det polske folkeparti PSL meddelte torsdag, at han træder tilbage som landbrugsminister, fordi han ikke mener, at regeringen har gjort nok for at kompensere polske svinebønder for deres tab som følge af udbruddet af svinepest i Polen.

  Kritik af minister

  Kalemba har dog selv været udsat for kritik for sin håndtering af svinepesten.

  Ifølge dagbladet Rzeczpospolita har Kalembas ministerkolleger været utilfredse med hans håndtering af svinepesten, der har været for sen og for lidt.

  Et af kritikpunkterne går på, at Kalemba kun fik forhandlet sig frem til kompensation fra EU til de polske svineproducenter, der bor i de østlige regioner af Polen, der i dag er erklæret bufferzoner for svinepesten.

  På grund af den russiske, kinesiske og japanske embargo bliver alle polske svineproducenter ramt på pengepungen, fordi priserne på svinekød er faldet med 30 procent.

  Tidligere minister vender tilbage

  Ny landbrugsminister bliver Marek Sawicki fra PSL, der besad posten som landbrugsminister fra 2007 til 2012, men måtte gå af, efter at hans parti blev beskyldt for at have sat sig for tungt på offentlige poster inden for landbruget.