Lars Løkke Rasmussen på EU-besøg i Polen

  Lars_Løkke_Rasmussen_til_samtaler_med_Donald_Tusk_i_Warszawa_0

  Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen er i den polske hovedstad, for bl.a. at mødes med den polske statsminister Donald Tusk. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Lars Løkke Rasmussen er i den polske hovedstad i dag, forud for det polske, danske og cypriotiske EU-formandskab.


  Polens statsminister Donald Tusk har i dag taget imod sin danske kollega Lars Løkke Rasmussen, og den cypriotiske præsident Dimitris Christofias i Warszawa.

  EU trioen

  Fra den 1. juli i år og frem til den 31. december 2012, vil Polen, Danmark og Cypern udgøre trioen bag EU’s formandskab. Polen overtager 1. juli, mens Danmark overtager 1. januar 2012 og Cypern et halvt år efter.

  EU budget

  Samtalerne i dag skal føre til en bedre koordinering af EU’s arbejde, ligesom der skal lægges planer for aktiviteterne i år og næste år, hvor EU’s budget for 2014 – 2020 bliver en af formandskabernes største udfordringer.

  Nuværende trio

  Den nuværende ‘EU-trio’ består af Spanien, Belgien og Ungarn, hvor det i øjeblikket er Budapest der er domicil for det europæiske formandskab.

  Logo for polsk EU-formandskab

  Polens minister for EU-anliggender, Mikołaj Dowgielewicz, meddelte her til morgen, at logoet for det polske formandskab vil blive afsløret i morgen.