Valuta:100 PLN koster 175,57 DKK
Fredag 24 januar 2020

Lech Walesa fik populær t-shirt af Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft var iført en dansk udgave af den berømte Konstytucja t-shirt ved mødet med Lech Walesa. T-shirten var en gave og en støtteerklæring fra den tidligere FN-formand til den polske demokratiforkæmper og Nobel Fredspris modtager. Foto: Lars Møller.
Danmark-PolenSKODSBORG: Der var højt humør, da Mogens Lykketoft tog imod Nobel Fredspris vinder Lech Walesa med en dansk udgave af den tidligere polske præsidents forfatnings t-shirt.
Af: Jens Mørch
15. september 2019 - 12:27

Det var tidligere FN-formand, parlamentsformand, finans og udenrigsminister Mogens Lykketoft, der sammen med sin hustru Mette Holm, tog imod Lech Walesa da han besøgte Danmark i forrige weekend. Mødet mellem de to fandt sted på Kurhotel Skodsborg, hvor Lech Walesa overnattede under det tre dage lange Danmarks besøg.

- Solidaritet med Polen og den gamle Solidaritetsleder, sagde Mogens Lykketoft til Lech Walesa, da han forærede ham en særlig dansk udgave af den polske Konstytucja t-shirt, som den tidligere præsident selv var iført i den polske version.

Bekymret for Polen

Lykketoft og Walesa er begge bekymret for udviklingen i Polen. Til DR P1 Orientering sagde Lech Walesa blandt andet.

- Tanken om demokrati er jo baseret på flertallet, men flertallet deltager ikke i demokratiet – de stemmer ikke, til sidst er det kun dem der stiller op der stemmer på hinanden. På den måde bliver vi dummere og dummere. Vi må lægge kortene på en anden måde, tiden er inde til forandringer, sagde Lech Walesa.

HØR MERE
DR P1 Orientering: Lech Walesa I Danmark

Mogens Lykketoft opfordrede Lech Walesa til at begynde en ny revolution, hvorefter Lech Walesa spurgte om Lykketoft mente i Danmark eller i Polen.

- I Polen, her i Danmark er vi godt kørende nu, sagde Mogens Lykketoft med henvisning til regeringsskifte med Mette Frederiksen som statsminister.

T-shirt i graven

Lech Walesa fortalt Mogens Lykketoft, at situationen i Polen for demokratiet er alvorlig, og hvis ikke det bliver løst inden den 76-årige frihedskæmper dør, så vil han begraves i sin særlige forfatnings t-shirt. Den besked har hans børn allerede fået.

Glad for dansk t-shirt

Lech Walesa blev glad for t-shirten fra Mogens Lykketoft, hvilket han også sagde til den tidligere danske minister. Glæden blev bekræftet, da Lech Walesa dagen efter havde den på, da han mødte Lykke Friis ved et arrangement i Arbejdermuseet. Det var arrangeret af Udenrigspolitisk Selskab, Arbejdermuseet og polennu.dk som en del af Golden Days 1989 Festivalen.

LÆS OGSÅ
polennu.dk: Mogens Lykketoft: Udviklingen i Polen er skræmmende

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 24. januar 2020
21:00-00:00

Skyet

Skyet
2 °C

I dag, 24. januar 2020
21:00-00:00

Skyet

Skyet
5 °C

I dag, 24. januar 2020
21:00-00:00

Delvis skyet

Delvis skyet
-1 °C

I dag, 24. januar 2020
21:00-00:00

Skyet

Skyet
2 °C

I dag, 24. januar 2020
21:00-00:00

Delvis skyet

Delvis skyet
-3 °C